JKA WF Romania
Asociatia Nationala de Karate

JKA Gasshuku Romania 19-22 April 2018 Ueda Daisuke Sensei

2nd JKA Gasshuku Romania 19-22 Aprilie 2018

Ueda Daisuke Sensei

Timisoara & Sannicolau Mare

Acest al doilea Gasshuku impreuna cu Ueda Daisuke Sensei,a fost un pas inainte in pregatirea practicantilor asociatiei noastre JKA WF Romania-The National Karate Association.

Au fost prezenti sportivii si instructorii asociatiei nationale,si am desfasurat antrenamentele pe grupe de grad. Joi 19 Aprilie a fost ziua in care s-au antrenat 150 de copii,in doua grupe 9-8 kyu si 7-6 kyu.

Ueda Sensei a insistat pe exercitiile si tehnicile care dezvolta musculatura picioarelor si pozitii puternice,impreuna cu tehnicile de baza, si kata Taikyoku Shodan,Heian Shodan.

Zilele de vineri,sambata si duminica,20-21-22 Aprilie au fost pentru antrenamente cu gradele 5-4 kyu si 3 kyu-dan,80 de sportivi si instructori. Tema principala predata de Ueda Sensei, a fost dezvoltarea pozitiilor corecte si  puternice,kiba dachi,zenkutsu dachi,kokutsu dachi,miscarea in forta a picioarelor si pozitionarea corecta a soldurilor.

Acestea au fost combinate cu tehnicile de brat si picior-mae geri,yoko geri,mawashi geri,oi tsuki,age uke,soto uke,gedan barai,shuto uke,gyaku zuki. De asemenea au fost predate si exersate deplasarile si transferul corect al greutatii corpului dintr-o pozitie in alta.

Ueda Sensei a pus un accent deosebit si pe exercitiile de dezvoltare a flexibilitatii soldului si gleznelor,si a insistat pe importanta piciorului de sprijin. Exercitiile de gohon kumite si kihon ippon kumite, au fost accentuate pentru directia clara de atac si precizia loviturilor.

Au fost exersate toate cele cinci kata Heian, si am repetat de asemenea tokui kata,Bassai Dai,Gankaku,Kanku Sho,Sochin,respectand aceleasi principii de forta si putere a pozitiilor picioarelor  si miscarea corecta a sodurilor.

Ueda Sensei a insistat de asemenea pe continuitatea miscarilor si a tehnicilor,pe concentrare si atentie la schimbarea directiei de miscare. A fost un Gasshuku de o calitate foarte buna predat de Ueda Daisuke Sensei, si foarte util pentru toti practicantii asociatiei noastre,JKA WF Romania,prezenti la antrenamente.

La finalul ultimei zile,duminica 23 aprilie,cei cinci candidati la examenul de shodan,si candidatul la examenul de nidan,au fost promovati cu succes.

Sayonara party a fost un motiv de bucurie pentru toti cei prezenti, si un moment in care s-au facut planuri de viitor,pentru urmatorul Gasshuku.

 

Zoltan Nagy

Chairman

JKA WF Romania

Articole similare
  • 2 nd JKA GASSHUKU 2018-Ueda Daisuke S... INVITATION 2 nd JKA GASSHUKU UEDA DAISUKE 2018 2 nd JKA GASSHUKU TIMISOARA 2018-Program,Schedule,Prices, Registration,Sport Hall 2nd JKA GASSHUKU TIMISOARA 2018 -Airport,City 2nd JKA GASSHUKU TIMISOARA 2018 [...]

Categorii