JKA WF Romania
Asociatia Nationala de Karate

2019 JKA Gasshuku with Kobayashi Shihan Timisoara&Sannicolau Mare 6-9 Iunie

2019 JKA Gasshuku with Kobayashi Shihan Timisoara&Sannicolau Mare 6-9 Iunie

Pentru a doua oara in Romania, la Timisoara&Sannicolau Mare, Kunio Kobayashi Sensei, a fost oaspetele nostru, si a condus un Gasshuku de o calitate foarte buna. Am avut cateva zile pentru acomodare si am vizitat impreuna cu Kobayashi Sensei, cateva locuri interesante din Romania.

Seminarul a inceput Joi 6 iunie, la Sannicolau Mare cu sportivii incepatori(8-4 kyu), aproximativ 100 la numar. A fost un antrenament bazat pe kihon, cu accent pe continuitatea deplasarilor si pozitionarea corecta a picioarelor. Am exersat si gohon kumite, de asemenea urmarind pozitionarea corecta a bratelor si picioarelor.

Foarte bune explicatii privind ki-ai, si respiratia, am primit de la Kobayashi Sensei. Seminarul a continuat in ziua de vineri  dimineata, cu instructorii asociatiei noastre JKA WF Romania. Tehnici de kihon cu atentie mare pe concentrarea energiei in tanden, accent pe utilizarea corecta a fortei corpului, picioare, solduri, si relaxarea umerilor.

Antrenament pentru timing si deplasarea greutatii, in jiyu ippon kumite, si importanta pozitiei kamae. Vineri dupa amiaza a fost un antrenament pentru toate gradele, de la centura alba pana la centura neagra. Un antrenament foarte bun , executie de Heian Sandan, utilizarea pozitiei kiba dachi, ritmul de kata, explicatii amanuntite date de Kobayashi Sensei.

Sambata dimineata, antrenament cu centurile maro si negre, jiyu ippon kumite, timing, forta picioreleor, puterea soldurilor, schimbarea pozitiei zenkutsu dachi cu kiba dachi. La finalul antrenamentului kata Bassai sho. Sambata dupa amiaza tot centuri maro si negre, antrenament cu tehnici de picioare, mae geri, yoko geri , mawashi geri, dinamica, timing, pozitionarea corecta la armarea piciorului, iar la final kata Kanku Sho.

Duminica dimineata, ultimul antrenament, tot cu centurile maro si negre, am exersat foarte mult Bassai Dai. Explicatii foarte amanuntite date de Kobayashi Sensei, pozitii, tehnica, ritm, forta. Acest Gasshuku s-a incheiat cu examenele de grad dan, sustinute de membrii nostri, toti participantii reusind sa treaca cu succes testul. Au fost 4 zile de antrenamente pentru toate gradele, in total 150 de participanti, ai asociatiei noastre. Multumim Kobayashi Sensei pentru toate informatiile primite. Oss!

Categorii