Gasshuku Spring Camp 2024

JKA Gasshuku Spring Camp Romania, 24-26 Mai, Timisoara

Invitat pentru a doua oară de Asociația Națională de Karate JKA WF România, Yasunori Ogura Shihan, a condus un excelent seminar la Timișoara. Acest seminar a fost foarte intens și cu o mulțime de informații valoroase pentru toți participanții.

Antrenamentul s-a desfășurat pe două grupe, 80 copii, juniori și adulți începători și semiavansați 5-1 kyu, și 60 centuri negre.
Pentru curelele colorate, Ogura Shihan a structurat programul de gohon kumite si grupul de kata Heian, cu accent si explicatii pe dinamica, distanta, corectitudinea tehnicilor si atitudine.

Iar pentru centurile negre au fost foarte multe informații, începând de vineri dimineața, 24 mai. Ogura Shihan a predat un program excelent de kihon ippon kumite și jiyu ippon kumite, cu accent pe mișcările în yori ashi și tsugi ashi, cu modificări de pozitii in atac si aparare, cu specificatii foarte bune pentru adaptarea distantei de atac si aparare. Am exersat și sub îndrumarea lui Ogura Shihan kata Bassai Dai, Tekki Sandan, Empi, Kanku Dai, în forma standard JKA, bineînțeles cu corectarea greșelilor celor prezenți.

Toți participanții s-au bucurat de un ton foarte bun al maestrului Ogura și i-au mulțumit după fiecare antrenament cu aplauze.

Sâmbătă seara am participat la o petrecere împreună cu Ogura Shihan, unde am socializat cu instructorii asociației noastre și prietenii noștri invitați: Janos Krepsz Sensei din Ungaria cu echipa sa, Leslie Jensen Sensei din Suedia, Anton Ignat Sensei din Moldova cu echipa sa, Michael Harris Sensei din Anglia, Valeri Balashov din Rusia.

La antrenamentul de vineri au fost prezenți și colegii și prietenii noștri de la Clubul Becej din Serbia condus de Attila Komaromi Sensei.

Felicitari celor care au trecut probele de grad dan, Raoul Florea 5 dan, Anton Ignat 5 dan si Sandu Cimpan 4 dan.

Mulțumiri și felicitări lui Ogura Shihan, din partea întregii echipe JKA România și tuturor participanților pentru acest Gasshuku extraordinar. Oss!

Zoltan Nagy
Preşedinte
JKA România