Despre noi

Bine ati venit pe site-ul oficial ,

JKA WF ROMANIA

ASOCIATIA NATIONALA DE KARATE

jkaASOCIATIA NATIONALA DE KARATE JKA WF ROMANIA

este singurul reprezentant oficial in Romania ,al federatiei mondiale

JAPAN KARATE ASSOCIATION WORLD FEDERATION.

Address:
2-23-15 Koraku, Bunkyo-ku, Tokyo JAPAN 112-0004

ASOCIATIA NATIONALA DE KARATE , a fost fondata in 12.12.2012,ca urmare a initiativei unui numar de 5 cluburi de karate din Romania.

 JKA Romania  promoveaza karate-ul traditional,  beneficiind de cele mai noi metode  de studiu si antrenament , promovate si  predate la JKA Hombu Dojo, Japonia.

Toate centurile negre, si calificarile de instructor si arbitru, sunt inregistrate oficial in Japonia JKA HOMBU DOJO.

Asociatia Nationala de Karate JKA WF ROMANIA ,este deschisa pentru orice club sau asociatie de karate shotokan ,care respecta statutul,regulamentele, principiile si valorile morale si spirituale,filozofia karate-ului traditional japonez.

Scopul Asociatiei Nationale de Karate JKA WF ROMANIA , este de a promova karate-ul traditional japonez in forma JKA,valorile morale,spirituale si filozofia codului Bushido.

=============================================================

JKA a fost fondată în Noiembrie 1948. In 10 aprilie 1957, JKA a devenit o entitate juridică la Ministerul Japonez al Educației (în prezent Ministerul Educației, Științei, Sport și Cultură), a recunoscut oficial JKA ca o asociație de membri pentru dezvoltarea karate-ului , răspândirea și îmbogățirea practica a acestuia.
FILOZOFIA JKA
Crearea unui Spirit Karate!
Karate nu este un joc de puncte, categorii de greutate sau demonstrații ostentative. Este o artă marțială și un mod de viață, care pregătește un practicant să fie pașnic, dar în cazul în care conflictul este inevitabil, adevăratul karate dictează ca poti aduce un adversar la pamant cu o singură lovitură.

O astfel de acțiune necesită forță, viteză, concentrare,si auto control. Dar aceste aspecte fizice sunt doar o parte a practicii, acestea sunt doar vehiculul, nu călătoria în sine.Adevărat karate se bazează pe Bushido. În adevăratul karate, corpul, mintea și spirit-întreaga persoană, trebuie să fie dezvoltate în același timp. Prin kihon, kumite si kata învățăm sa controlam mișcările noastre. Dar mai important, am învățat să renunțam la control . Putem efectua tehnici disponibile fără a ne gândi la ele, și să rămânem concentrati, fără a avea
concentrare pe un singur lucru. În esență, corpul își amintește cum trebuie sa se desfasoare pentru a actiona și mintea își amintește cum să fie în continuare. Această unitate armonioasă a minții și a corpului este intensa si puternica. Chiar și cea mai mare putere fizică și îndemânare nu se potrivesc pentru a putea face fata acesteia.

======================================================

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Autentificat ca admin. Deautentificare?