JKA Spring Camp Romania 2023, May 26-28, Timisoara

Ogura Yasunori 8 dan

In saptamana trecuta, am avut onoarea si bucuria de a-l avea ca invitat, pentru prima oara in Romania, pe Ogura Yasunori Shihan, Vice Chief Instructor JKA World Federation.

A fost o saptamana plina de evenimente. Am avut ocazia sa-i prezentam lui Ogura Shihan ospitalitatea romaneasca. Dupa o calatorie lunga cu avionul, cateva zile pentru revenire si odihna, au pregatit programul tehnic al antrenamentelor din weekend-ul 26-28 mai.

Vineri dimineata am dat startul antrenamentelor cu centurile negre. Ogura Shihan a intrat in kihon, cu detaliile miscarilor de sold, pozitia si forta picioarelor pe zenkutsu si kokutsu dachi, si conexiunea dintre acestea. Apoi am inceput kihon ippon kumite, cu explicatii excelente ale lui Ogura Shihan, privind tranzitia corpului, distanta si timingul. Antrenamentul s-a desfasurat prin rotatie cu mai multi parteneri.

Vineri dupa amiaza, aceleasi centuri negre, au preluat informatii pretioase de la Ogura Shihan, privind kata Bassai Sho si Chinte, cu multe detalii tehnice, si aplicatii de bunkai.

Sambata dimineata programul de antrenamente a inceput cu grupa de copiii intermediary(5-1 kyu), iar Ogura Shihan a accentuat pe toata perioada antrenamentului corectitudinea pozitiilor de kihon, standardul pentru kata Heian Nidan si gohon kumite. Al doilea antrenament a fost din nou pentru centurile negre, iar Ogura Shihan a predat intr-o maniera excelenta Gojushiho Dai impreuna cu aplicatiile de bunkai.

Sambata dupa amiaza a fost programul pentru examinari de grade dan si calificari pentru instructor, arbitru, examinator. Rezultatele au fost pe masura efortului depus de fiecare participant. Ogura Shihan a facut precizari pretioase privind pregatirea arbitrilor, si responsabilitatea acestora fata de sportivii aflati in competitie.

Ziua de sambata s-a incheiat cu Sayonara Party, unde ne-am bucurat impreuna de prezenta lui Ogura Yasunori Shihan, de mancare si bautura foarte buna, si s-au distribuit cadouri oaspetilor nostri.

Duminica dimineata am avut ultima zi de antrenamente, care a inceput cu copiii intermediari(5-1 kyu). Kihon ippon kumite cu mai multi parteneri, precizari facute de Ogura Shihan, din nou, pentru atentia maxima la atac si aparare, si implicarea mentala. Iar in final Heian Godan, standard JKA, cu prezentarea detaliilor tehnice. Urmatorul antrenament a fost pentru centurile negre, in care Ogura Shihan a accentuat dinamica pasilor pentru gohon si sanbon kumite. Am lucrat prin rotatie cu mai multi parteneri. Iar in final Ogura Shihan a predat Tekki Nidan, standard JKA si cu aplicatii de bunkai.

Toata aceasta saptamana a fost o experienta fantastica impreuna cu Ogura Yasunori Shihan, caruia-i multumim inca o data pentru efort, profesionalism si calitatea cunostintele impartasite cu noi. A fost un eveniment plin de energie, si o oportunitate pentru toti cei prezenti de a se perfectiona si a invata lucruri noi.

Multumiri si felicitari tuturor celor prezenti la acest seminar, peste 130 de participanti, juniori si seniori, din Romania, Ungaria, Moldova, Serbia, Bulgaria, Elvetia, Anglia.

Aceasta este marea familie JKA! Oss!